Jari Sinkkosen vierailu Kvartti-tapahtumassa peruuntuu

Tunnettu lastenpsykiatri ja musiikin asiantuntija Jari Sinkkonen oli lupautunut Kvartti-kamarimusiikkitapahtumaan puhumaan musiikin merkityksestä lasten ja nuorten kehityksessä. Valitettavasti vierailu joduttiin peruuttamaan Kvartti-tapahtuman peruuntumisen takia.

Sinkkosella on kyky valottaa tärkeitä asioita uusimman tutkimustiedon näkökulmasta helposti ymmärrettävällä ja sympaattisella tavalla. Kaikki Kvartti-tapahtuman osallistujat ja yleisö ovat tervetulleita kuuntelemaan Sinkkosta konserttien välissä lauantaina 21.3. klo 14–15 Järvenpää-talon Sibelius-saliin.

Sinkkonen on tullut suurelle yleisölle tunnetuksi lastenpsykiatrina, kirjailijana, tutkijana ja puhujana.  Monet eivät kuitenkaan tiedä, että hän on diplomitutkinnon suorittanut huilisti, joka on esiintynyt soolo-, kamari- ja orkesterimuusikkona sekä orkesterien solistina. Hän aloitti huilunsoiton 11-vuotiaana. “En tiedä mitä olisinkaan ilman musiikkia”, pohtii Sinkkonen. 

Kamarimusiikilla on erityinen paikka Sinkkosen sydämessä – hän oli esiintymässä ensimmäisillä Kuhmon kamarimusiikkijuhlilla ystävänsä Seppo Kimasen pyynnöstä vuonna 1970. 

Hän on myös opettanut huilunsoittoa Joensuun musiikkiopistossa. Hänen oppilainaan olivat muun muassa Hyvinkään musiikkiopiston nykyinen huilunsoiton lehtori Taina Lindholm, Keravan musiikkiopiston huilunsoiton lehtori Tuula Honkanen ja Sibelius-Akatemiassa huilunsoiton lehtorina toimiva Petri Alanko.  

Sinkkosella on varma näkemys musiikin ja sen harrastamisen hyödyistä: “Musiikki on aivojen megavitamiini. Musiikin emotionaaliset ulottuvuudet toimivat oikeassa aivopuoliskossa ja aivojen vasemmalla puolella musiikin rakenteet. Musiikin juuret ovat omassa kehossamme. Musiikki on yhteydessä varhaisimpiin fyysisiin ja psyykkisiin kokemuksiimme. Musiikin fraasit ovat vauvan ensimmäisten leikkien kaltaisia. Musiikki tarjoaa kognitiivisia rakenteita, joissa voimakkaita tunteita voidaan kokea ja muokata turvallisesti. Musiikki on kognitiivisesti ja emotionaalisesti aina totta, eikä sen avulla voi valehdella. Musiikin harrastaminen ja opiskelu mahdollistavat äänimaailman mielihyvänsävyisen hallinnan ja sillä leikkimisen luovalla tavalla. Luovuus parantaa empatiakykyä ja toisten mielen ymmärtämistä.”